Webinar: God in de supermarkt

ma 7 jun 2021

Webinar op maandagavond 7 juni vanaf 20.00 uur

God in de supermarkt

Jaarlijks organiseert de Raad van Kerken Nijmegen op haar maandelijkse vergadering een themaavond. Deze avond is voor iedereen vrij toegankelijk. Dit jaar presenteert Alfred Slomp een boeiend webinar over verantwoord inkopen doen. Hou de avond dus vrij!

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De workshop ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en we gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

Alvast meer lezen? Dat kan op De Gelderlander.

Je kunt gratis aan dit webinar deelnemen. Geef je daarom op via: info@raadvankerkennijmegen.nl. De link krijg je uiterlijk een dag van tevoren toegestuurd.

Namens de Raad van Kerken Nijmegen,
Theo van Driel, voorzitter

(Geplaatst: 2021-06-01)

Alle berichten uit 2021